Terrine de thon aux légumes
Nodig voor 1 terrine:
4 eieren
20 cl. zure room
1 blikje tonijn (uitlekgewicht 150 g)
400 g. beetgaar gekookte groenten
(of een groot blik ‘macedoine de légumes’)
120 g. geraspte belegen kaas
2 eetl. paneermeel
4 eetl. gedroogde Franse kruiden (bv. oregano, rozemarijn. marjolein)
2 eetl. verse kruiden (bv. peterselie, bieslook, basilicum)
versgemalen peper en zout naar smaak
bakpapier
1 cakevorm van ca. 1 liter inhoud
In de Franse Dordogne, ergens tussen Brives en Souillac, runnen Annabella en Isabelle het charmante Domaine des Garennes. Niet alleen hun gasten worden met open armen onthaald, ook voor de viervoetige bewoners van het landgoed wordt goed gezorgd. Annabella rijdt dagelijks prachtige buitenritten met de meer ervaren ruiters, die zonder verwend gedoe zelf hun paard borstelen en opzadelen. Bij thuiskomst wacht hen altijd een fantastische maaltijd. Isabelle kookt Frans zonder fratsen, terwijl Légend (haar trouwe herder) geduldig naast de keukendeur wacht of er misschien iets van het aanrecht valt. Een (h)eerlijke boerenkeuken met goede ingrediënten en vers brood. Je moet haar croutons eens proeven! Op warme zomeravonden dineren alle gasten aan een lange tafel op het terras. De rode wijn gaat over en weer, net als de sterke verhalen met humor in vier talen. Deze terrine is een goed voorbeeld van de no-nonsense kookstijl van Isabelle en de toegankelijke Franse gezelligheid op het domein.
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 *C. Klop de eieren los met de zure room en meng daarna met de stukjes tonijn en de groenten. In Frankrijk koop je geblancheerde doperwtjes, wortel, raap en sperzieboontjes in blik als ‘macedoine’. Als je liever verse groenten gebruikt, blancheer je ze zelf even. Laat het dan wel goed afkoelen alvorens toe te voegen! Roer de geraspte kaas, de paneermeel en de kruiden er door. Bedek de cakevorm met bakpapier en laat het iets over de rand hangen. Stort het tonijnmengsel in de cakevorm en zet het 45 à 60 minuten in de oven. Serveer de terrine met een eenvoudige vinaigrette, die je naar smaak maakt met olijfolie, azijn, peper en zout. TIP: Garneer met roze peperbesjes, verse kruiden, witte of rode kiemgroenten.
Nieuwsgierig geworden naar Domaine des Garennes? Klik hier