Tomatenquiche

IMG_4586LRNodig voor 1 quiche van Ø 24 cm
6 plakjes bladerdeeg
6 eetl. tomatentapenade
1 klein rood pepertje, fijngehakt
400 g. trostomaten, in dikke plakken
50 g. zwarte olijven, ontpit, gehalveerd
150 g. zachte geitenkaas, bv. Bettine Blanc
150 g. zachte feta
200 g. cottage cheese (Hüttenkäse)
2 eetl. verse tijmblaadjes
2 eetl verse rozemarijnnaaldjes, grof gehakt
2 eetl. balsamicoazijn
versgemalen peper en zeezout

Rond het middaguur kon je er nog een kanon afschieten. Maar met het vallen van de avond gaan de luikjes in het vestingstadje één voor één open. Slaperige bewoners op pantoffels stiefelen voorbij. De jeugd hangt wat rond op de trappen van de kerk. Gaat het hier werkelijk los vanavond? Maar wacht eens: op het plein wordt druk geschoven met tafels en stoelen. Waar komen ineens die hagelwitte tafelkleedjes vandaan? De band arriveert. Speelt een paar testdeuntjes. Uit alle steegjes en poortjes verschijnen vrouwen met koude hapjes en dampende schalen.
De geïmproviseerde bar schenkt lokaal vuurwater en lauwe rode wijn. Als bij toverslag verandert het pleintje in een bruisend openluchtrestaurant.

Zo maak je het
IMG_4620LRVerwarm de oven voor op 200 *C. Vet de bakvorm in. Strooi wat bloem op een werkvlak, leg de plakjes deeg op elkaar en rol het uit tot lap die de bakvorm bedekt. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bodem van het deeg met de tomatentapenade. Bedek met een laag tomatenplakken. Strooi er versgemalen peper, zout, tijm en  rozemarijn overheen. Roer de geitenkaas om met de fijngehakte rode peper en de cottage cheese. Verdeel over de tomaten. Leg op het kaasmengsel een volgende laag tomaten. Strooi er olijven, kruiden, peper en zout overheen. Verdeel nu de blokjes feta er over. Snijd de overige tomatenplakken in stukjes. Meng met de rest van de olijven, rozemarijn, tijm en de balsamicoazijn en bestrooi met versgemalen peper en zeezout.