Nodig:
Deeg:
500 g. bloem
1 ei
1 scheutje zonnebloemolie
1 mespunt zout
1 glas water
Vulling:
500 g. half om half gehakt
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetl. selderij, fijngehakt
1 theel. suiker
versgemalen peper en zout naar smaak
½ liter zonnebloemolie
Zo maak je het
Kneed het deeg met je handen lekker soepel. Gebruik extra bloem als het erg plakkerig is. Laat het deeg even rusten, terwijl je de vulling maakt. Fruit ui en knoflook glazig en bak het gehakt mee. Druk het met een houten spatel goed uit elkaar, zodat alle brokjes gehakt goed fijngemaakt worden. Meng de selderij, suiker, peper en zout door het gehaktmengsel. Laat het afkoelen. Maak in de tussentijd de rode saus (zie recept hieronder)
Vorm deegballetjes zó groot als een golfballetje. Rol ze op een met bloem bestoven oppervlak uit met een deegroller. Leg de deeglap in een raviolivorm, doe een eetlepel vulling op een helft en klap de vulling voorzichtig dicht. Snijd de randen af. Als de randen niet goed blijven plakken, druk ze dan met een vork nog even extra dicht. Maak zó alle pasteitjes. Leg ze onder een doek op een dienblad of bakplaat.Verhit de zonnebloemolie in een wok. Frituur de pasteitjes in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Rode saus
Fruit ½ ui, ½ pepertje, 1 eetl. geraspte gember en 1 teen knoflook in een beetje olie op matig vuur. Doe er 1 tomaat, 1 eetl. ketchup, 2 eetl. suiker, 1 theel. witte azijn, scheutje water en een mespunt zout er bij en laat even pruttelen. Proef en voeg naar smaak extra zout, azijn, ketchup of gembersiroop toe.