Nodig voor 4-6 pers.
1 flespompoen
2 grote zoete aardappels
1 winterwortel
5 rode uien
100 g. gedroogde kikkerwten
1 blik tomatenstukjes (400 g.)
1 plukje saffraan of 1 eetl. gemalen geelwortel
1 cm. verse gember
1 cm. verse laos
4 pimentkorrels
kaneel (naar smaak)
versgemalen peper en zout
oranjebloesemwater
Zo maak je het
Week de gedroogde kikkererwten 24 uur in koud water en ververs het water regelmatig. Kook de kikkererwten in water met zout in ca. 2 uur gaar. Giet af en laat uitlekken. Verhit de oven voor op 180*C. Snijd de groenten in stukken en de ui in halve ringen. Spreid alles uit op een bakblik. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten in ca. 45 min. gaar. Maak in de tussentijd de tomatensaus klaar: rasp de gember en laos. Week de saffraan in water. Verhit een scheut olijfolie en bak tomatenstukjes met gember, laos, saffraan (of geelwortel), piment en een theelepel kaneel in tot een kruidig sausje. Druppel er op het laatst wat oranjebloesemwater naar smaak door. Schik de geroosterde groenten en kikkererwten in een tajine en giet de saus er overheen. Verlaag de oventemperatuur naar 100*C. Bestrooi met kaneel, zet het deksel op de tajine en verwarm in de oven tot gebruik.